Traumaverwerking bij GZ Psycholoog Amsterdam

Een trauma is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven. Iets dat je hebt meegemaakt, of iets dat je gehoord of gezien hebt dat op je netvlies gebrand blijft. Voor de rest van je even.

Vergeten?

Veel mensen blijken goed in staat om snel na zo’n ervaring het leven weer op te pakken en alles bijna helemaal te vergeten. Zeker niet meer elke dag en zeker niet meer onverwacht. We zijn er goed in, onze geest weet duizenden trucjes om ons het leven te verzachten. Maar, die trucjes zijn niet altijd even goed voor ons.

Plots is het daar

Vaak steekt een slecht verwerkt trauma – ook wel genoemd Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) – na een tijdje weer de kop op. Het verrast je. Je schrikt van jezelf. En dan zijn ineens al die afweermethoden weg. Het zoekt je op in je dromen, je piekert erover, je krijgt misschien wel huilbuien, angstaanvallen. Alsof een spook je bezoekt.

Het bepaalt alles

Veel mensen raken in paniek en uitgeput van onmacht. Want met al je denkvermogen, gesprekken met vrienden en familie lukt het je niet er meer vanaf te komen. Het neemt je leven in beslag en dat gaat van kwaad tot erger.

Trauma verwerken – Hulp bij trauma (PTSS)

Traumaklachten en -verwerking zijn heel goed te behandelen en heel lastig om op eigen houtje te lijf te gaan. Om de pijn die het denken aan het trauma veroorzaakt te vermijden gaat deze letterlijk vast zitten in het brein en kan het trauma niet verwerkt worden.

Ik kan je helpen je open te stellen voor het trauma door er juist wel mee bezig te gaan en het onder mijn begeleiding te verwerken. Er zijn verschillende methoden, welke we gebruiken hangt af van welke het beste bij jou past.

Contact

Maar als je al zo ver bent dat je je hier aan het oriënteren bent, neem dan de volgende stap. Ga naar je huisarts of kom eens bij mij langs. Je kunt mij altijd bellen voor een afspraak of mail naar GZ Psycholoog Amsterdam.