GZ Psycholoog Amsterdam

Over Marsha

Ik ben niet meer werkzaam bij GZ Psycholoog Amsterdam. Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Den Haag!

Van theorie naar praktijk

Ik ben als psycholoog afgestuurd aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik altijd goed kan luisteren, analyseren en kon kalmte bewaren in stressvolle situaties.

De opleiding was interessant en uitdagend en heel plezierig dat ik er andere mensen mee kon helpen. Pas vanaf het derde jaar komt de theorie tot leven en pas bij de stage krijg je gevoel bij wat het werk van een psycholoog inhoud.

De diepte in

Mijn stage was een onvergetelijke, indrukwekkende en leerzame ervaring. Het was een psychiatrische inrichting op Curacao. Zware gevallen, inhoudelijk diepgaand en soms regelrecht absurd. Met een hectische dynamiek en soms maar weinig wat je voor de cliënten kunt betekenen. Een stevige plek voor een stage.

Helemaal omdat uiteindelijk de begeleider een poos wegviel en ik de afdeling alleen ondersteunde. Mijn natuurlijke kalmte kwam goed van pas en hoewel het pittig was, was het ook echt prachtig.

Van werk en leren

Terug in Nederland bedacht ik me dat het mijn tijd nog niet was. Dat ik nog wat te leven had, en dat ik mijn talenten, kennis en vaardigheden nu maar eens moest delen in de horeca. Dat uitstapje duurde maar kort; ik kon aan het werk in Den Haag, bij Parnassia waar onder meer ex-gedetineerden en -drugsgebruikers worden begeleid. Ik werd er uiteindelijk teamleider. Ik ging Curacao steeds meer missen, kreeg de kans daar te werken en greep die met beide handen aan.

Toen ik in Nederland de GZ-opleiding kon volgen deed ik dat evenwel onmiddellijk. Ook die studie rondde ik zonder veel poespas af en reisde vervolgens een tijdje door Thailand. Daarna ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Ik denk dat de voorbereidingen toen voor mij wel klaar waren.

Met goed wat ervaring, gedegen kennis van zowel de dynamische praktijk als de wetenschappelijk bewezen methoden. Met een brede achtergrond en veel ervaring. En een eigen stijl die me goed ligt.

Een eigen stijl

De behandeling is even concreet en duidelijk als warm en betrokken. Cliënten waarderen de open, niet-oordelende houding en mijn heel directe manier van werken. In onze gesprekken werken we met situaties uit je leven, maar ook met hoe wij hier nu tegenover elkaar zitten. Wat ik aan je merk als je bepaalde onderwerpen behandelt, hoe je doet, hoe je beweegt, kijkt en met situaties omgaat. Dat is een heel zachte en toch directe manier van werken.

Boeken. Buiten. Onder de mensen

In mijn vrije tijd kun je me doorgaans in een boek óf in een boekwinkel vinden – ik lees ongelofelijk graag. Maar ik ben ook graag buiten; wandelen met de honden, sporten of leuke dingen doen met leuke mensen.

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor je kan beteken of wil je me beter leren kennen? Neem telefonisch contact op of vul een formulier in voor een kennismaking. Ik ben benieuwd naar je verhaal en help je graag.